1-Göz kapağı düşüklüğünde, detaylı göz muayenesi ve Oküloplastik değerlendirme ile, göze zarar verilmeden, göz kapağı fonksiyonları bozulmadan en iyi sonuçları almak mümkün.
2- Gözkapağı sarkmaları, torbalanmaları için yapılan estetik ameliyatların öncesinde detaylı bir göz muayenesi yapılmış olması ve ameliyat sonrası süreçte de göz yüzeyinin ve gözkapağı fonksiyonlarının yakından takibi göz sağlığı açısından oldukça önemlidir.
3-Göz çevresi gençleştirme işlemleri oldukça titiz yürütülen bir süreç olmakla beraber iyileşme süresi çok kısadır. Görme fonksiyonları etkilenmeden hızlıca sosyal hayata dönülebilmektedir.
4-Gözaltı morluklarının kişiden kişiye değişen ve hem genetik yapımıza, hem yaşam tarzımıza bağlı pek çok farklı sebebi vardır. Morlukların sebebine yönelik kişiye özel planlamalar sayesinde enjeksiyonlarla, cihazlı uygulamalarla veya ameliyat yöntemleriyle göz altı morluklarından kurtulmak mümkündür.
5-Göz çevresi işlemleri ile bazı durumlarda ameliyatsız olarak da 'deri fazlalığı, göz çukuru problemleri ve göz torbalarından' kurtulmak ve doğal görünüme kavuşmak mümkün. Oküloplastik değerlendirme ile ameliyatsız yöntemlere uygun olup olmadığınız anlaşılabilir ve uygun tedavi planlanabilir.
6- Bebeklerde kanal tıkanıklığına bağlı göz sulanması ve çapaklanması, yeni doğan bebeklerin % 15’inde görülebilen bir durumdur. Uygun tedavi ve gözlem ile bir yaşına kadar %90’ı düzelmektedir. Bir yaşını geçen bebeklerde ise hafif bir anestezi altında yapılan kısa bir işlem ile kolayca tedavi edilebilir.
7-Bazı kişilerde tiroid bezi fazla çalışmaktadır. Bunun sonucunda göz çevresindeki kaslarda şişme, yağ ve bağ dokusunda büyüme ve ödem olur. Sonucunda tiroide bağlı göz şekil bozuklukları oluşabilmektedir. Bu sıkıntılardan kaynaklanan tüm göz ve göz çevresi problemleri detaylı bir göz muayenesi ve oküloplastik değerlendirme sayesinde çözüme kavuşturulabilmektedir.
8- Göz Protezi veya yapay göz, işlevini yitirmiş olan ağrılı gözün veya kozmetik olarak doğal olmayan bir gözün yerini alan bir tür protezdir. Protezin hareket kabiliyeti, gözün alındığı ve yuvaya bir implantın yerleştirildiği ameliyat esnasındaki oküloplastik cerrahın titiz planlamasına ve ameliyat tekniğine bağlıdır.
9-Göz Kapağı Tümörlerinde, tüm tümörlerde olduğu gibi erken tanı ve tedavi önemlidir. Oküloplastik ve Rekonstrüktif Cerrah, bu tümörlerin çıkartımı ve göz kapağının onarımı için çeşitli teknikler kullanır. Göz kapaklarında iyi ya da kötü huylu tümör görülebilmektedir. Büyüme, şekil ve renk değişikliği görülen durumlarda vakit kaybetmeden uzmanınıza danışınız.
10- Erişkinlerde aşırı göz sulanması ve çapaklanma, gözyaşı kanal tıkanıklığına bağlı olabilir. Tedavi edilmediğinde sulanma ve görme problemleri yaratmasının ötesinde çok şiddetli ve tehlikeli enfeksiyonlara yol açabilmektedir. Yaklaşık yarım saat süren konforlu bir cerrahi ile bu durumdan kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.
11- Doğuştan göz kapağı düşüklüğü, gözkapağını kaldıran kasın ana rahmindeyken tam gelişmemesi nedeniyle görülür. Detaylı göz muayenesi ve Oküloplastik değerlendirme sayesinde hangi tip ameliyata uygun olduğuna karar verilir. Göz tembelliğine neden olacak kadar ileri durumlarda ameliyat acildir; diğer durumlarda ideal ameliyat zamanı 2-4 yaş arasındadır.
12- Göz yüzeyindeki et büyümeleri pterjium olarak adlandırılır. Kaşıntı, şişlik, kızarıklık şikayetlerinin yanı sıra, gözbebeğine doğru ilerlediklerinde görmeyi de etkileyebilmektedirler. Erken dönemde damla tedavileri verilirken, belirli bir aşamaya geldiklerinde ya da kozmetik olarak çok rahatsız edici olduklarında ameliyat edilmeleri gerekmektedir.
13- Arpacık, çok sık gördüğümüz bir kapak kitlesidir. Omega-3 ağırlıklı beslenmek, sıcak pansuman uygulamak ve hekim tarafında önerilecek ilaçları kullanmak %90’ında tedavi edici olurken, 2-3 hafta süreyle iyileşmeyen arpacıkların tedavisi kapak içerisinden yapılan küçük bir ameliyattır.
14- Göz asimetrisi, şaşılık durumu haricinde en sık göz kapakları arasındaki farklılıklar nedeniyle görülmektedir. Ancak, altta yatan tümör, tiroid hastalığı,travma gibi çok daha ciddi problemlerden de kaynaklanabilmektedir. Altta yatan nedeni bulmak oküloplastik değerlendirme ile mümkündür ve sebebe yönelik çözümler oküloplastik cerrahi ile sağlanabilmektedir.
15- Botoks tedavisi, göz çevresindeki istemsiz kasılmaların tedavisi için, Amerikalı bir göz doktoru tarafından icat edilmiş olup yaklaşık 40 senedir göz hekimleri tarafından başarıyla ve çok güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.
16- Yüz felci geçiren hastalarda kalıcı kaş ve göz kapağı fonksiyon bozuklukları ve buna bağlı göz hasarı gelişebilmektedir. Henüz erken evrede yapılacak bir göz muayenesi ve oküloplastik değerlendirme, kalıcı göz hasarının önlenebilmesi adına çok önemlidir. Yüz felcine bağlı göz çevresi problemleri oküloplastik cerrahi teknikleri ile göz sağlığını koruyacak biçimde düzeltilebilmektedir.