Prof. Dr. Altuğ ÇetinkayaMENÜRandevuRANDEVU

Ameliyatsız Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi

Ameliyatsız Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi

Göz kapağı düşüklüğü nedir?

Göz kapağının gözün bir miktarını ya da tamamını kapatacak biçimde düşmesine ptosis yani göz kapağı düşüklüğü denir. Göz kapağı üzerindeki cilt ve/veya cilt altı dokuların ya da kaşın sarkması ile seyreden durumlara yalancı göz kapağı düşüklüğü ya da pseudo-ptozis denilmektedir.

Ptozis ya da pseudo-ptozis, görmeyi kısıtlayabilir ya da tamamen engelleyebilir. Ptozis hem çocuklarda, hem de erişkinlerde görülebilmektedir. Göz kapağı düşüklüğü durumu hem görmeyi arttırmak, hem de estetik düzeltme sağlamak amacıyla tedavi edilebilmektedir.

Göz kapağı düşüklüğü nasıl tedavi edilir?

Gerçek göz kapağı düşüklüğünün tek tedavisi cerrahidir. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi var mıdır?

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi, sadece göz kapağının üzerindeki dokuların sarkması ile seyreden yalancı kapak düşüklüklerinde söz konusu olabilir. Esasen bu durumda da ideal tedavi cerrahidir, ancak ameliyat istemeyen ya da mutlaka gerekmeyen hastalarda ameliyatsız yöntemler de uygulanabilir.

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi nasıl yapılır?

Botulinum toksini, dolgu uygulamaları, ip uygulamaları ya da cihazlı işlemlerle yapılabilmektedir. Cihazlı işlemlerin başlıcaları, radyofrekans ve plazma teknolojilerini içermektedir.

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi kalıcı mıdır?

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavi işlemleri, yapılacak işleme bağlı olarak 4 ay ile 1 sene kadar sürelerle etkili olmaktadırlar.

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi avantajları/dezavantajları nelerdir?

En büyük avantaj kesi, dikiş, morluk olmamasıdır. Dezavantajları ise, çok az sayıdaki uygun hastada ve kısa sürelerle etkili olmaları ve gerçek kapak düşüklüklerinde uygulanamamalarıdır.

Ameliyatsız Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi Fiyatı Ankara

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi fiyatı, tercih edilecek ve uygun olan işleme ve uygulama bölgesine bağlı olarak değişmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22.08.2021
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya
Editör
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Prof. Dr. Altuğ ÇetinkayaProf. Dr. Altuğ ÇetinkayaGöz Hastalıkları Uzmanı
0530 279 03150530 279 0315